מ"ת
בית המשפט המחוזי חיפה
|
36232-12-11
18/02/2012
|
בפני השופט:
רון שפירא
|
- נגד - |
התובע:
1. אמירה עלאק 2. שריהאן עלאק
|
הנתבע:
מדינת ישראל
|
החלטה |
כנגד שני הנאשמים הוגש כתב אישום, ת"פ 36196-12-11. כתב האישום כולל שלושה אישומים במסגרתו מואשמים שני המאשמים בעבירות נשק, לרבות סחר בנשק. בנוסף מאורשם נאשם 1 בשני אישומים שענינם עבירות סמים, לרבות סחר בסמים מסוכנים. ביחד עם כתב האישום הוגשה בקשה לחילוט רכב טויוטא מ.ר. 44-585-35 הרשום על שם אחותו של הנאשם 1 הגב' אמירה עלאק. בבקשה מבוקש גם לחלט את רכושו של הנאשם 1 בהיותו סוחר בסמים.
המאשימה תפסה שני רכבים המוחזקים על ידה. רכב הטויוטא מ.ר. 44-585-35 (להלן: "
הטויוטא")וכן רכב רנו מגאן מס' רישוי 24-843-16 (להלן: :
הרנו"). נטען כי הנאשם 1 השתמש בשני הרכבים הנ"ל לצורך ביצוע עסקאות של סחר בסמים. כאמור, רכב הרנו מגאן לא אוזכר בבקשה לחילוט שצורפה לכתב האישום ואולם הוא נתפס מאחר ועל פי הראיות עשה בו הנאשם שימוש בעת שסחר בסמים.
בפני בקשת אחותו ואשתו של הנאשם מס' 1 לקבל לידיהם את הרכבים הנחוצים להן לצורך נידותן, מטעמים שפורטו בבקשה. יצוין כי המאשימה הגיבה כי היא מתנגדת לשחרור הרכבים ולחילופין מבקשת כי אם ישוחררו הרכבים יהיה הדבר תחת הפקדת בטוחות מתאימות שיבטיחו את קבלת הרכבים ע"י המדינה לצורך חילוטם, אם יורה כך בית המשפט.
למען הסדר יצוין כי נאשם 2 הודיע לבית המשפט, באמצעות בא כוחו, כי אין לו כל טענה לעניין כלי הרכב נשוא הבקשה ואין לו התנגדות אם אלו יוחזרו למבקשות.
על פי הראיות שבתיק החקירה יש בסיס לטענה כי הנאשם 1 עשה שימוש בכלי הרכב הנ"ל לצורך ביצוע עסקאות סחר בסמים. מכן גם העילה לחילוטם של כלי הרכב.
עם זאת, לאור הנימוקים שפורטו בבקשת המבקשות, שאינן חשודות בביצוע העבירות, יש לאזן בין האינטרס של המדינה להשגת התכלית של הבטחת האפשרות לחילוט כלי הרכב ובין זכותן של המבקשות להנות משימוש ברכבים הנ"ל, ודאי טרם שהורשע הנאשם 1.
לעניין רכב הטויוטא שבבעלות המבקשת 1
- אני מורה להחזיר לידיה את הרכב התפוס , בכפוף לתנאים כדלהלן:
1. על הרכב הנ"ל יירשם עיקול לטובת המדינה במשרד הרישוי עד תום ההליכים המשפטיים בתיק העיקרי - ת"פ 36196-12-11.
2. תוצא פוליסת ביטוח מקיף לרכב, אשר תשועבד לטובת המדינה, ותחודש מעת לעת עד תום ההליכים המשפטיים והסכום יהיה על מלוא ערכו של הרכב.
3. יאסר בזאת ביצוע כל עסקה ברכב או מסירתו לידי אחר מלבד הבעלים הרשומים.
4. תינתן ערבות צד ג' להבטחת ההתחייבויות הללו בגובה של 40,000 ש"ח. על הערב להציג ראיה לקבלת שכר חודשי קבוע בסכום העולה על 6,000 ש"ח (ברוטו) או ראיה לבעלות בנכסים ששווין עולה על 150,000 ש"ח.
5. יופקד סכום במזומן או ערבות בנקאית בסכום השווה למחצית משוו הרכב בהתאם להארכת שמאי ממשלתי, וזאת להבטחת התחייבויות אלה. ככל שלא ניתן לבטח את הרכב בביטוח מקיף תהיה הבטוחה במזומן או בערבות בנקאית בסכום השווה לשוויו המלא של הרכב בהתאם להארכת השמאי הממשלתי.
בכפוף להמצאת אישורים בדבר מילוי אחר התנאים הנ"ל תוכל המבקשת 1 לקבל לידיה את הרכב.
לעניין רכב הרנו ובקשת המבקשת 2
- כאמור, רכב זה כלל לא פורט בבקשת החילוט שבסוף כתב האישום. אשר על כן, ובטרם תינתן החלטה תבהיר המאשימה האם עומדת היא על חילוט רכב זה והאם הוגשה בקשה לחילוט הרכב. הבהרת המאשימה תוגש בכתב עד ליום 26/2/12 ולאחר מכן תינתן החלטה.
המזכירות תשלח החלטה לב"כ הצדדים.
ניתנה היום, כ"ה שבט תשע"ב, 18 פברואר 2012, בהעדר הצדדים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
הורד קובץ
לרכישה
הזדהה
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה |
Disclaimer |
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.
האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.
|